Sejšeli

Otočje Sejšeli, raj za zaljubljence

Narava je Sejšele z raztresenimi otoki po Indijskem oceanu izdatno obdarila z naravnimi lepotami.

Glavno mesto Viktorija se razprostrira na otoku Mahe, kjer je tudi mednarodno letališče. Plačuje se z sejšelsko rupijo, s kreditnimi karticami pa le v večjih trgovinah. Temperatura skozi vse leto je od 25 - 30°C, je pa aprila morje mirnejše in prijetnejše za obisk otokov.

Atrakcije

Na Sejšelih vam preprosto ne more biti dolgčas!

Sejšeli se ponašajo s čudovitimi peščenimi plažami, koralnimi grebeni, idealno za snorklanje in potapljanje, pa tudi sprehode med bujnim rastjem. Na otoku Mahe se lahko sprehodite po razgibanih pobočjih nad morjem do samotnega zaliva s plažo Anse Major, ali pa z lokalnim avtobusom obiščite glavno mesto Viktorija, s kolonialnimi stavbami. V notranjosti otoka lahko občudujete delno ohranjen deževni gozd, kjer je tudi več slapov.

Drugi največji otok je Praslin, zelen, z idiličnimi zalivi, dolgo peščeno plažo Anse Lazio, obdano s palmami in ovalnimi granitnimi skalami. Najlažje ga obiščete s katamaranom. Na poti lahko občudujete delfine, kite ali leteče ribice. Otok je obdani z nizko vodo, idealen za družine z otroki, za občudovanje morskega življenja pa so v bližini koralni grebeni. Vreden ogleda je nacionalni park, kjer rastejo palme »coco de mer« in kjer lahko opazujete ptice in celo ogroženo črno papigo. Manjši otok La Digue pa je pravi tropski paradiž. Vse je dosegljivo peš in s kolesom. Na njem je zaliv Grand Anse in znamenita plaža Anse Source. Na Sejšelih domujejo tudi kokosovi raki, orjaški netopirji in razne morske ptice, na plažah pa lahko občudujete naplavljene lupine školjk in koral.

Zanimiv je tudi otoček Mayenne, kjer živijo orjaške kopenske želve.

Kulinarika

Morske dobrote, ki vas ne bodo pustile hladnih.

Sejšelska kuhinja je kreolska, pozna pa se tudi vpliv francoske kuhinje. Priporočamo pokušino svežih morskih dobrot, kreolsko pojedino, lokalne specialitete kot je solata s hobotnico ali dimljena riba. Veliko uporabljajo kokos in raznovrstne začimbe.

Dodatne informacije

Viza do 30 dni ni potrebna. Tudi dodatna cepljenja niso potrebna. Ni nevarnih živali in rastlin.

Zaradi vtičnic je potreben adapter. Priporoča se pokrivala in sončne kreme, pohodne čevlje za morebiten vzpon na največji vrh, ki meri 905m.

Priporočen čas obiska:
Od aprila do septembra
Povprečna temperatura v tem obdobju:
Potrebno cepljenje:
Pogojno obveznoVeč informacij
Potreben vizum:

Priljubljene destinacije

Eksotične plaže

Naročite se na novice