Indonezija

Pravi raj za uživače, avanturiste in popotnike

Raj na zemlji čaka, da ga obiščete

Raznovrstna kultura in umetnost, množica budističnih svetišč, neizmerne lepote narave z vulkani, slapovi, prečudovitimi plažami, kristalnim morjem, pisan živalski svet, čudoviti razgledi, nepozabni sončni zahodi, vas bodo navdušili. Ogleda vredne so tudi riževe terase, farme začimb in založene tržnice, navdušila vas bosta izvrstna hrana in ugodni nakupi. Križarjenje, poležavanje na plažah, rafting, surfanje na valovih, potapljanje, snorkljanje…, obisk vulkana, skratka za vsakogar nekaj. V indoneziji domuje tudi zanimiva roža, imenovana corpse flower, znana po svojem smradu.

Indonezija je država v Jugovzhodni Aziji, meji na Malezijo na otoku Borneo, na Papuo Novo Gvinejo na otoku Nova Gvineja in na Vzhodni Timor na otoku Timor. Zavzema več kot 17.500 otokov, večina nenaseljenih. Od naseljenih so največji Java, Sumatra, Borneo, Nova Gvineja in Sulavezi. Glavno mesto Džakarta se nahaja na Javi. Najvišji vrh Indonezije se imenuje Mount of Jaya Wijaya. Uradni jezik je indonezijščina, valuta pa indonezijska rupija.

Atrakcije

Pestrost narave in kulture preprosto očarala.

Obiščite Yogyakarto, najlepše mesto Jave, prestolnico kulture in umetnosti, z največjim starodavnim budističnim templjem Borobudur in slovitim hindujskim templjem Prambanan. Fizično bolj pripravljeni se lahko podate na čudoviti vulkan Bromo in si ga ogledate od blizu. Uživači pa se lahko odpravite na Bali. Ne pozabite v Ubud, malo mestece, kjer lahko obiščete gozd opic. Lahko si ogledate tudi Batur, najaktivnejši vulkan na Baliju ali izkoristite priložnost za poležavanje na plažah, športne aktivnosti na vodi in pod vodo, pohajkovanje s kolesi, sprehodi skozi lokalne tržnice, skratka možnosti so neomejene. Ne pozabite si tudi ogledati kakšne farme začimb in riževo polje. Za maksimalno uživanje bodo poskrbeli čudoviti razgledi, nepozabni sončni zahodi in dobra hrana. Morda pa si vzamete nekaj časa za ugodne nakupe. Iz Balija se lahko odpravite na raziskovanje narodnega parka Komodo. Park je znan po čudovitem podmorskem svetu in varanih. Lahko boste uživali na krasnih peščenih plažah in zaplavali z mantami v kristalno čisti turkizni vodi. Sicer pa se iz Balija lahko odpravite tudi na Gili otoke, ki jih lahko raziskujete s kolesi ali pa se odločite za ogled podvodnega sveta.

Uživali boste v okusni in raznovrstni hrani, opazovali fascinantne sončne zahode, zvečer pa uživali v glasbi in plesu. Lahko se odpravite še na otok Lombok, kjer kraljuje vulkan Rinjani, sicer pa je indonezija dežela vukanov. Raziščite okolico, obiščite opičji gozd, slapove in kako tradicionalno vas. Lahko se podate še v Kuto na jugu otoka, kjer lahko neizmerno uživate v surfanju na valovih, če pa niste vešči, pa si z indonezijskim učiteljem privoščite šolo surfanja, nenevarno in zabavno.

Eden najlepših arhipelagov v jugovzhodni Aziji, biser Indonezije pa je Raja Ampat na zahodni Papui. Zbirka razpršenih strmih, z džunglo pokritih neokrnjenih otočkov. Pobeg iz turističnih krajev, gurmanska doživetja, prijazni domačini, flora in fauna, vrhunsko potapljanje in snorkljanje, vožnja s kajakom, izjemni razgledi in obisk jamskih sistemov, vas pa bodo navdušili. Oglete si Sapta Ratna pagodo, tempelj in kip Bude v Sorongu. Vreden obiska je tudi otok Kri, ki ima največ ribjih vrst na svetu. Opazujte mante, ogromne biče in želve. Obiščite tudi otočje Banda, lahko se povzpnete na vulkan Gunung Api. Ob privatnem otok Misool pa se ponuja največja raznolikost koral na svetu. V Bandaneiri je nekaj zanimivih muzejev, na večini otokov pa boste opazili mogočne trdnjave.

Kulinarika

Prepoznavnost začimbne bogatosti.

Doživite gurmanska doživetja z azijsko in indonezijsko hrano, z eksotičnimi začimbami, predvsem pa morsko hrano. Obvezen je riž, rezanci, razno eksotično sadje in sokovi. Indonezijska specialiteta je tudi kava Luwak, s katero se hranijo čivete (podobne podlasicam), ki med prebavljanjem kavi dodajo poseben okus. Zrna nato prepražijo in zmeljejo. Pitje alkohola na javnih površina je strogo prepovedano, vendar ga ponekod dobite, je pa dovoljen le starejšim od 21 let. Voda ni pitna.

Dodatne informacije

Priporočen čas obiska:
Od aprila do septembra
Povprečna temperatura v tem obdobju:
Potrebno cepljenje:
Potreben vizum:

Priljubljene destinacije

Eksotične plaže

Naročite se na novice