Maldivi

Otočje Maldivi, biser v Indijskem oceanu

Peščene plaže, tako bele kot nasmeh lokalcev, ki vas pričakujejo.

Otoška država se nahaja v  Indijskem oceanu, jugozahodno od Indije oz. Šrilanke. Razprostira se v dolžini 840 km. Od vseh otokov je naseljenih le 218 otokov s skupno površino 298 km2. Glavno mesto je Male. Plačuje se z maldivsko rufijo, lahko pa tudi z evri, dolarji in še nekaterimi valutami. Evre lahko menjate na letališču, sicer pa imajo glavni otoki tudi bankomate.

Aktivnosti na Maldivih

Tropski raj, kjer vam ne bo nikoli dolgčas.

Maldivi s kristalno čistimi lagunami ponujajo naravno okolje za vrsto vodnih športov. Kdor se rad potaplja ali snorklja bo tu prav gotovo prišel na svoj račun. Pritegnili in navdušili pa vas bodo tudi dobro opremljeni vodni športni centri.

Lahko pa obiščete posamezne otoke, nekateri so bolj drugi manj obljudeni, a je vsak po svoje privlačen in drugačen. Največji je Gan, bolj znani so še Mirihi, Hulhulein Kudahuvadhoo s svojimi ruševinami ter otok Alimantha, idealen za potapljanje in snorkljanje, zaradi plitve vode je primeren tudi za otroke.

Še posebej atraktivni so koralni grebeni z raznovrstnimi ribami, tudi večjimi (npr. mantami). Posebno doživetje je plavanje z morskimi psi in želvicami ali pogled iz hidroplana. Obiščite sipino sredi morja. Ne pozabite tudi na sprehod po glavnem mestu Maldivov.

Kulinarika

Maldivi so raj za vse čute, tudi vaše brbončice bodo uživale.

Raznovrstna kulinarika vas bo gotovo navdušila. Sveža morska hrana s kozarcem vina ali osvežujočim napitkom ter pogledom na morje bo pravo doživetje. Vsekakor prevladujejo morske jedi, curry in kokos, postrežejo pa tudi z italijanskimi jedmi. Morda vas bo navdušil jastog, tuna, tunina solata, chapati s prekajeno tunino in kokosom, ne pozabite pa tudi na tradicionalno juho garudhiva.

Dodatne informacije

Za Maldive je potrebna viza in veljavnost potnega lista 6 mesecev od vstopa v državo.

Priporočen čas obiska:
Od decembra do aprila
Povprečna temperatura v tem obdobju:
Potrebno cepljenje:
Potreben vizum:

Priljubljene destinacije

Eksotične plaže

Naročite se na novice