Veliki koralni greben

Naravno čudo sveta

Veliki koralni greben je eno izmed najbolj čudovitih naravnih čudes sveta – največji koralni greben na svetu in edina naravna tvorba, ki jo lahko opazimo iz vesolja. Sestavljen je iz 2800 manjših podmorskih koralnih grebenov in okoli 600 koralnih otokov.

Nahaja se v plitvem morju ob obali pokrajine Queensland. 2300 kilometrov grebena je  večinoma pod vodo, nekaj koralnih tvorb pa je oblikovalo otoke, ki so danes velika turistična atrakcija.

Aktivnosti

Podvodna pravljica vas pričakuje

Veliki koralni greben nudi dom preko 1500 ribjim vrstam, 200 vrstam ptic in 30 vrstam kitov ter delfinov. Ste ljubitelj podvodnega življenja? Potem poskušajte opaziti ‘velikih osem’ živalskih vrst, med katere med drugim sodijo želve, mante, morski psi in kiti.

Z jadrnico ali katamaranom obiščite zunanji predel koralnega grebena in izkoristite priložnost za potapljanje.

Radi opazujete zvezde? Koralni greben je eno najboljših območij na svetu za opazovanje nočnega neba. Kaj pravite na luksuzni šotor na enem od koralnih otokov z neokrnjenim pogledom na nočno nebo?

Atrakcije

Podvodni svet, ki vam vzame sapo

Koralni greben je (dobesedno) največja atrakcija sama po sebi, ki ga je najbolje začeti raziskovati iz mesta Cains. Mednarodno letališče, velika ponudba prenočišč, restavracij in živahnega nočnega življenja zagotavljajo, da bo Cains odlična domača baza za izlete na koralni greben.

Ne spreglejte plaže Whitehaven – najbolj fotografirane plaže na svetu. Popolnoma bel pesek, turkizno morje … popolnost.

Akvarij mesta Townswille se ponaša z največjim živečim koralnim grebenom na svetu in obalno promenado s številnimi kolesarskimi stezami in piknik mesti. Vzemite si eno popoldne in po avstralski navadi prižgite žar in nanj vrzite nekaj škampov.

Avstralija je znana po svojih unikatnih živalskih vrstah. Obiščite Hartley’s crocodile adventures, kjer vas pričakujejo krokodili, koale, kenguruji in ostali avstralski posebneži  živalskega sveta.

Dodatne informacije

Priporočen čas obiska:
Od aprila do septembra
Povprečna temperatura v tem obdobju:
Potrebno cepljenje:
Potreben vizum:

Priljubljene destinacije

Naravne znamenitosti

Naročite se na novice