Safari Tanzanija

Tanzanija je poslastica za vaše čute

Tanzanija je unikatna v svoji naravni lepoti in bogastvu favne ter raznolike pokrajine, kjer se pogosto prepletajo  jezera, gore, savana in deževni gozd. Tanzanijski safariji sodijo med najboljše na svetu, obstaja velika verjetnost, da boste videli vseh velikih pet sesalcev (leva, geparda, nosoroga, slona in tela).

Aktivnosti

Safariji, trekingi in rajske plaže, za vsakogar nekaj

Tanzanija je raj za ljubitelje živali, zato je safari po savanah nacionalnih parkov Serengeti, Ngorongoro in Manyara praktično obvezen. Izkušeni vodniki vas z džipi popeljejo v srce afriške divjine, kjer se predate misiji – v živo videti velikih pet sesalcev.

Toda Tanzanija je več kot samo safari, preživite kak dan z Masaji, obiščite bušmane plemena Hadžabe in Tidniga ter spoznajte njihov način življenja.

Ste avanturist? Potem splezajte na Kilimanjaro, najvišjo goro Afrike. Če pa ste bolj ležerne narave, obiščite Zanzibar in njihove svetovno znane plaže.

Atrakcije

Najlepši afriški nacionalni parki vas vabijo

Občudujte Kilimanjaro, najvišjo goro Afrike, ki vam bo s svojimi 5895 metri in ikonično ‘sneženo kapo’ vzela dih. Bodite priča letni migraciji poldrugega milijona telov, zeber in gazel v parku Serengeti (maj, začetek junija).

Obiščite (s fotoaparatom) vulkanski krater Ngorongoro. Stalna zaloga vode privablja številne živali, kar je odlična priložnost za vse ljubiteljske fotografe. Nori na flaminge? Potem ne spreglejte jezera Manyara. Poleg flamingov vas pričakuje še velika populacija slonov, povodnih konjev, levov in največja koncentracija pavijanov na svetu.

Svoj safari zaključite na Zanzibarju, otoku, znanem po nekaterih izmed najlepših plaž na svetu.

Dodatne informacije

Priporočen čas obiska:
Od junija do oktobra
Povprečna temperatura v tem obdobju:
Potrebno cepljenje:
Potreben vizum:

Priljubljene destinacije

Naravne znamenitosti

Naročite se na novice