Banff

Veličastna narava čaka, da jo odkrijete

Banff je kanadski prvi in najbolj znani nacionalni park. Odlikuje ga izjemna raznolikost geoloških znamenitosti, od gora, ledenikov, ledenih polj, jezer, mineralnih izvirov in kanjonov. Park je znan po svoji raznoliki favni, obiskovalci lahko srečajo 53 vrst sesalcev, med njimi  volkove, medvede, karibuje, jelene, celo gorske pume.

Leta 1984 je bil Banff postal del Unesco nacionalne dediščine.

Aktivnosti

Uživajte v dih jemajoči pokrajini kanadske divjine

Sprehodite se ob reki Bow  in uživajte v razgledu nad Bow Valley in okoliško gorovje. Velika verjetnost je, da boste opazili katero od številnih živalskih vrst, od jelenov, bizonov, volkov z malo sreče tudi medveda grizlija.

Obiščite katerega izmed številnih slapov nacionalnega parka, še posebej atraktivni so slapovi v kanjonu Johnson.  Z malo sreče boste v zimskem času lahko ujeli severni sij.

Če se naveličate pohodništva, vzemite kolo in se zapeljite okrog čudovitega alpskega jezera Minnewanka. Če pa ste ljubitelj smučanja, izkoristite priložnost za Cross country smučanje po ledeniku Saskatchewan.

Atrakcije

Izberite med najzanimivejšim in veličastnejšim, kar morate videti

Ledeniško jezero Louise vas bo očaralo s svojo smaragdno vodo in odsevom okoliških ledenikov.

Zapeljite se z gondolo, ki vam bo odstrla najlepši panoramski pogled na park. Povzpeli se boste  na 2.285 metrov visoko goro Sulphur, od koder boste občudovali jezero Minnewanka, mesto Banff in dolino Bow.

Obiščite zgodovinsko kopališče Upper Hot Springs in si privoščite savno ali masažo ob  razgledih na gore in jezera.

Dodatne informacije

Priporočen čas obiska:
Od junija do septembra
Povprečna temperatura v tem obdobju:
Potrebno cepljenje:
Potreben vizum:
Obvezna predhodna elektronska avtorizacija potovanja ("eTA")Več informacij

Priljubljene destinacije

Naravne znamenitosti

Naročite se na novice